Hoe maken wij een film?

Bij het maken van een film komt nogal wat kijken. Met alleen een camera ben je er nog niet. Na het maken van de filmbeelden moeten deze ook nog zo gemonteerd worden dat er een daadwerkelijke film ontstaat. En wat dacht je van de mensen in de film? En de locaties waarop alles gefilmd wordt? En dan hebben we het nog niet eens over alle andere mensen die achter de schermen bezig zijn om jouw film te maken. Zoals mensen voor de make-up en de kleding, het mooi maken van de filmset, zorgen voor de juiste belichting, helpen van de cameraman (en bij grotere producties heeft zelfs het hulpje van de cameraman nog een hulpje ;)), en zo kunnen we nog even doorgaan. Daarom hier een korte toelichting op het filmproces.

1.Intake

Kennismaking

Eerst willen we weten wie jij bent. Wat doe je? Hoe doe je dat? En wat kunnen wij voor jou betekenen? Als wij dat op een rijtje hebben kunnen wij jou daadwerkelijk voorzien van goed advies en krachtige films die werken.

Wensen, doelstellingen en budget

Wat wil je bereiken met je film(s) of animatie(s)? Een hele belangrijke vraag. Een film op zichzelf is slechts een film. Je moet er ook voor zorgen dat mensen je film zien wil jij je doelstelling realiseren. Daarom vragen wij door om erachter te komen hoe wij jou het beste kunnen helpen. Ook hebben we een budget, of tenminste een budgetindicatie nodig. Hoe groot (of klein) moeten we denken? Don’t worry, wij willen je budget niet opmaken. Wij willen juist een scherp voorstel doen waardoor jij zoveel mogelijk filmmateriaal krijgt voor je budget.

Offerte

Op basis van jouw wensen, doelstellingen en budget maken wij een offerte. In deze offerte presenteren wij alle opties die mogelijk zijn binnen jouw budget. Daarna mag jij bepalen van welke opties je gebruik wilt maken. Heb je hierbij hulp nodig? Dan helpen wij jou natuurlijk.

Na akkoord offerte:

2. Pre-productie (voorbereiding)

Creatief concept maken

Nu wensen, doelstelling en budget duidelijk zijn maken wij een creatief concept. In het creatief concept werken we uit hoe de daadwerkelijk film eruit gaat zien.

Planning (data, mensen, locaties, apparatuur, etc.)

Vanuit het creatief concept gaan we door naar onze onze planning. We weten hoe de film eruit gaat zien, dus nu gaan we alles organiseren. Dat betekent de juiste mensen inplannen, geschikte locaties vinden en zorgen dat we de juiste apparatuur tot onze beschikking hebben.

Draaiboek, script, etc. uitwerken

Als de planning rond is zorgen we voor een draaiboek en een uitgewerkt script. Elke minuut van ‘s ochtends vroeg tot (eventueel) ‘s avonds laat wordt vastgelegd. Zo weet iedereen wat er gaat gebeuren, wat er van hem/haar wordt verwacht, en op welke momenten. Ook alle teksten, interacties, bewegingen, kledingvoorschriften, etc. leggen we vast. Dit draaiboek werken we constant bij én we zorgen ervoor dat jij altijd toegang hebt tot het meest recente draaiboek. Weet jij ook precies wat er allemaal gebeurd.

P.P.M.

Bij grotere en/of complexere filmproducties houden we een P.P.M., oftewel een pre production meeting. We nemen het draaiboek door om er zeker van te zijn dat alles in het draaiboek staat en of iedereen helder heeft wat er van hem/haar wordt verwacht. Na de P.P.M. maken we het draaiboek definitief.

3. Productie

Filmopnames

YES! Na een goede voorbereiding gaan we daadwerkelijk filmen. Is dit je eerst film? Wat spannend! Voor ons niet, wij doen dit vrijwel dagelijks. Je bent dus in goede handen om de filmdag(en) met ons mee te beleven. Want naast professionals zijn we ook gewoon hele aardige mensen, en zorgen wij ervoor dat het een hele leuke dag gaat worden.

Animaties

Wilde je een animatie? Of animaties voor in je film? Dan gaan we deze óók maken tijdens de productie-fase.

Voice-over

Een groot deel van onze films wordt voorzien van een voice-over. Een verhalende professionele stemacteur die perfect jouw boodschap in spreekt. Precies op de tone-of-voice die nodig is om jouw film nóg krachtiger te maken.

4. Post-productie

Edit/montage

Nu alle filmbeelden zijn geschoten gaan we de post-productie in. Om te beginnen met de edit/montage. Alle beelden wordt in de juiste volgorde gemonteerd zodat jouw verhaal perfect wordt verteld.

Feedback verzamelen en verwerken

Onze eerste edit/montage, oftewel de eerste versie van jouw film, sturen we naar jou op. Dat gaat tegenwoordig heel modern. Je krijgt van ons een linkje en instructies om je film te downloaden of hoe je deze kan kijken. Voor de duidelijkheid: je film is nog niet af!

De eerste versie stelt jou in staat om vroegtijdig aan te geven dat de film op bepaalde punten aangepast moet worden. Bijvoorbeeld bepaalde shots juist wél of juist niet in de film, bepaalde shots juist langer of korter in beeld, of iets totaal anders zoals een andere muziekje onder de film.

Vertel het ons, en wij passen de film voor jou aan.

Opleveren maatwerk film

Nadat wij jouw feedback hebben verzameld gaan wij deze verwerken. Hierna krijg jij van ons jouw maatwerk film opgestuurd.

Film of animatie nodig?

Laat je gegevens achter en wij bellen je terug!